maanantai 26. heinäkuuta 2010

ALE

Tuun hulluks kun joka kauppa täynnä ihania juttuja!! Pikku esineiden joita on kauan himoinnu mutta ei kuitenkaan ostanu ohi en voi kävellä jos niissä on isokin ale lappunen päällä.Tänään löysin -50% alella muutamia kivoja juttuja.
Perjaatteessa niin turhia mutta en vain voinut jättää niitä kauppaankaan... Muutama ei ale tuotekkin on tämän viikon aikana tarttunu mukaan mutta sellasta tää hulluus on.
Muutamia esineitä ostin kaksin kappalein koska annan lahjaksi jotain mitä itsekkin haluaisin saada (tietysti sisustusmaku on sama).

Kiertelen yleensä vaan isompia marketteja täällä pääkaupunki seudulla ja niissä valikoima useesti suppea sekä yli hinnoteltu. On hassua kun oon verrannu hintoja miten suuri ero voi olla esim koriste linnun häkissä...Ostin nimittän yhden meillä olevan häkin porin talous markasta ja se makso muistaakseni n.16e. Lähestulkoon sama häkki maksaa kodinanttilassa jotain 40e kieppeillä jos en väärin muista.

Tämä vanha pariisin kartta juliste tarttui myös matkaan kun meillä oli perhekuvalla noi liian isot raamit niin ajattelin että toi kartta saa vallata noi raamit. Nyt pitäis sitten tällekkin kuvalle vaan löytää kunnon paikka ja perheportretille uudet raamit : D (ikuinen kierre...ihanaa). Nyt tosin oon sitä mieltä että tumman ruskeet raamit tois paremmin ton kuvan esiin. Toi valkonen on jotenki liian "uus" tai sit noiden raamien pitäs ehkä olla leveemmät. Mitä mieltä ootte?? : D



Ihastuin muuten paljon alla olevassa kuvassa olevaan "kori postilaatikkoon". Sen vois perjaatteessa tuunata tolla sydämmellä tai sitten esim. mustalla "post" tekstillä :) Ja toi sinisävynen talo laatikko (katon saa avattua) ei värien puolesta sopisi kuin korkeintaan vessaan...mutta sekin oli pakko ostaa mukaan. Kait se joltain tai jostain löytää arvoisensa paikan :) Monta kertaa oon tota merihenkistä taloa hipelöiny vaikka se ei niin erikoinen olekkaan. Oon vaan saanu joskus pikku tyttönä yli annostuksen sinistä ja mulla ei oo kertaakaan omassa kodissa ollu sinistä (kaikkea muuta kyllä). Niin ja mainittakoon vielä että nämä esineet eivät vielä ole löytäneet paikkaansa. Luulen että odotan kunnes muutto varmistuu ja suunnittelen sitten pikku kotimme uudestaan :)



tiistai 20. heinäkuuta 2010

Opiskelija

Minusta tulee elo-syyskuun vaihteessa kokopäiväinen opiskelija.
Lähden opiskelemaan sairaanhoitoa ja joku kaunis päivä valmistun toivonmukaan sairaanhoita/terveydenhoitajaksi :)
Ensimmäisen kerran pääsin kouluun 2006 mutta lasten myötä se kouluunkin meno lykkäänty ja nyt olen pari vuotta hakenut lähellä oleviin kouluihin. Mutta koska en päässyt sisään niin hain nyt sitten helsingissä sijaitsevaan kouluun.Ehkä mahdollisesti tai jopa toivon niin että pääsisimme ensi kuun aikana muuttamaan.
Olis kyllä aika ihanaa päästä taas laittamaan uutta kotia ; )

Olen hieman etsinyt toimivia eteisratkasuja pienempiin tiloihin (ei sen puoleen, nyt meidän vajaa 100 neliöisessäkään ei ole eteistä nimeksikään). Mutta tiedän että mahd. tulevassa asunnossa on pieni käytävä jonka varrelle saisi toiv.mukaan melko toimivan eteisen. Tässä 2 ikean kuvaa joista pidän (toki valkoisena versiona molemmat)

maanantai 19. heinäkuuta 2010

Pojan 2v synttärit

Jo kuukauden alussa, tarkelleen 4.7. juhlittiin pikku miehemme 2v juhlia.
Tässä muutama tunnelma kuva juhlista ja tarjoiluista.


Tarjolla oli :
-Makkarapiirakoita (hellapoliisin reseptillä)
-Yli herkullista Kasvispiirakkaa (hellapoliisin reseptillä, tosin hieman muokattuna)
-Lihapullapiirakoita (hellapoliisin reseptillä)
-Coctailtikkuja
-Synttäri kakku jonka täytteen sovelsin ja tuli todella hyvää
..ja lisäksi paljonmuuta purtavaa, mm. läjäpäin mummin mansikoita



Lapset odottelee jo vieraiden saapumista



Mieheni tekemä kakku kuva valmiista sokerimassasta. Tein 2 eri kakkua. Toisen sisällä oli puolvalmista (blåbandin?) valkosuklaa-nougat moussea sekä mansikkarahkaa. Ja toisen kakun sisällä ainostaan ananas,vaniljarahka, banaani sekoitusta soseutettuna hienoksi.


Makkara piirakoita



Kasvispiiras jossa mm.
aurinkokuivattu tomaatti mausteisia fetakuutioita, kevät sipulia varsineen,herkkusieniä,kesäkurpitsaa,kirsikkatomaatteja,porkkanaa

tiistai 6. heinäkuuta 2010

Kuvia

Löysin alesta nätin amppeli koukun ja valurautasen "kukka pallin" joita olinkin jo aiemmin ihastellut mutta en raaskinu heti ostaa. Eikä kannattanukkaan koska seuraavaks ne oli -40% kun ne ostin ;) Yhessä kuvassa takana pilkottaa pikku neitimme viime kesäinen kauppa tiski...

Tässä siis taas hieman tuoreempaa fiilistely kuvaa pikku pikku patioistamme:






Kokipa olkkarimmekin taas muodon muutoksen kun käännettiin huonekalut toistepäin.
Käytiin hakemassa ikeasta uus lack hylly (ennen meillä oli sellanen musta jossa spotit) ja uus spotti lamppu kattoon. Nyt etsin jotain hienoa kohtuullisen näyttävä lamppua olkkariin joka ei kuitenkaan tulis liian alas. Jotain kristalli tyyppistä plafondia oon miettiny yhdeksi vaihtoehdoksi...tai sitten jotain modernia sekasotkua ; )
Alla olevat pinnatuolit on mummilastani. Niitä meillä on nyt varmaan 4 tai 5 (tarvittiin kulemma lisää istumapaikkoja). Tuolit kaipais vaan vielä yhden maalikerroksen päällensä, kerran oon vasta maalannu.