keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Kinkku-Ananas-Aura muffinssit


Nämä ei ehkä kuulu kategoriaan kauniit ruuat. Mutta omaksikin yllätyksekseni nämä maistui erinomaisilta ja oli kohtuullisen helppoja tehdäkkin.

Taikina:

2 munaa (+1 rkl sokeria)

1 tlk (2dl) ruokakermaa

1/2 dl öljyä

4 dl jauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 valkosipulinkynsi

1/2 tl suolaa,

ripaus mustapippuria.

Täyte:

1 dl aurajuustomuruja

1 prk ananaspaloja

100 g kinkku suikaleita

juustoraastetta


Tee näin:
Sekoita kuivat aineet. Vatkaa sokeri ja munat. Sekoita varovasti öljyn ja kerman kanssa. Lisää valkosipulimurska ja mausteet. Siivilöi jauhot varovasti muuta huolellisesti sekoittaen.

Valuta ananas. Lisää taikinaan ananaspalat, kinkkusuikaleet ja homejuustomurut. Sekoita nopeasti juuri ja juuri sekaisin. Jaa muotteihin ja ripottele päälle juustoraastetta.

Paista 200 asteessa 20 minuuttia.

Käytin itse paperisia muffinssi vuokia jotka laitoin teflon muffinssivuoan sisään. Jos näitä ei olis tarvinnu tehdä niin montaa kuin tein niin olisin tehnyt näistä isompia. Itse sain 1 satsista 12kpl pientä.

Vinkki!!

Mä tein myös version johon korvasin ananaksen suikalejuureksilla ja laitoin auraa sekä kinkkua aavistuksen vähemmän. Kasvisversionhan saisi niin että jättäis kinkun kokonaan pois ja laittaisi pelkkiä juureksia ja esim. fetaa tai auraa.

Minä paistoin juureksia paistinpannulla voin seassa johon lisäsin sitten myön muut täytteet. Ja pannulta kaadoin täytteen varovasti taikinan sekaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti