torstai 10. toukokuuta 2012

Banaani-Suklaakakku

Aloin kaivelemaan blogiarkistoista tämän kakun reseptiä ja huomasin että täsmelleen vuosi sitten samana päivänä olin myös leiponut kyseistä kakkua. Ja päätin sen kunniaksi uudelleen julkaista saman kakun teidänkin iloksenne.


Tähän kakkuun ei tarvitse mitään erikoisia aineita vaan kakkuun kelpaa hyvin ne "mädäntyneet" mustat banaanit jotka ei ehkä muuten enään maistuisikaan.


Muokkasin alkuperäistä reseptiä jonkun verran koska esim. suklaata ei enään ollut kaapissa ja kuorrutetta en halunnut tehdä jottei tulis liian herkkua.

AINEKSET:
 

2 munaa

1,5 dl sokeria

vajaa 100g voita

0,75 dl maitoa

reilu 2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1tl vanilliini sokeria

4 rkl tummaa kaakaojauhetta

2 banaania murskattuna

Tee näin:
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sulata rasva. Sekoita maito jäähtyneeseen rasvaan.
Jäähdytä ja lisää muna-sokeri -vaahtoon.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan varovasti sekoittaen ("nostellen").
Lisää varovaisesti sekaan murskattu banaani
Voitele ja korppujauhota vuoka. Kaada taikinaa vuokaan.

Itse laitoin taikinan irtopohjalliseen rengasvuokaan mutta tämän voi hyvin tehdä myös muihin makunsa mukaan.

Paista kakkua 175 asteessa n.45 minuuttia.
Ota kakku vuoasta ja anna jäähtyä.

Tarjoile vaikka vanilja jäätelön kanssa =)
Vinkki!
Piste i:n päälle on jos laitat taikinan sekaan vielä n.½-1dl suklaarouhetta.

Jos halut tehdä kakun päälle vielä kuorrutteen niin tässä sen ohje:

1 rkl kuumaa kahvia

2 rkl voita

1 dl tomusokeria

1-2 rkl tummaa kaakaojauhetta

muutama pala esim.tummaa suklaata

1 tl vaniljasokeria

koristeleluun esim. strössleitä, värillistä raesokeria, kookoshiutaleita...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti