sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Kesäistä leipomista

Mummini toi meille viikko pari takaperin maalta raparperin varsin.
Ajattelin että leivon niistä raparperi-mansikka rahka riirakan. Mutta mistään ei löytynyt valmista ohjetta joten piti vähän soveltaa :)
Pohjan oli tarkotus olla pulla pohja. Maku oli hyvä mutta koostumus ei niinkään, taikina kun ei kohonnu tarpeeks ja lisäks unohdin taikinasta 1 munan *hups*. Mutta maussa ei silti ollu vikaa joten sehän on pääasia ; )




Pulla Pohja:

1 ½ dl maitoa
1/4 pala tuorehiivaa (tai itse laitoin vajaa puol pussia kuivahiivaa)
½dl sokeria
ripaus suolaa (1/4tl)
1tl kaardemummaa
1kpl muna (jonka mä vahingossa unohdin laittaa...)
4dl jauhoja
½ dl voisulaa/sulatettua margariinia

Täyte:

4-5 ohutta raparperin vartta tai ihan oman maun mukaan (keitin vedessä pehmeäksi)
1dl sokeria
2rkl vanilliinisokeria
250g rahkaa (myös vanilja maustettu sopisi tähän hyvin)

n.½dl sokeria täytteen päälle
muutaama mansikka päälle ennen uuniin laittoa

Mietin että olisko täyteteeseenkin tarvinnu 1 munan niin että olis ollu kiinteempää?!?Pitää kokeilla ensi kerralla. Toisaalta oli ihan hyvän makusta vanilja jäätelön kanssa kun täyte oli hieman "löysempää". Itse tarjoilin piirakan vasta seuraavana päivän jolloin se oli tietysti viilentyny ja vetäytyny jääkaapissa hyvän aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti