Bolognalainen jauhelihakastike
4 annosta
Valmistusaika: 25 minuuttia
2–3 valkosipulinkynttä
1 pss (200 g) pakastettuja sipulikuutioita
1 pss (250 g) pakastettuja kasvissuikaleita tai keittojuureksia
250 g vähärasvaista naudan jauhelihaa (rasvaa 7 %)
2 rkl tomaattipyreetä
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1–2 tl kuivattua oreganoa tai pizzamausteseosta
Lisäksi: 250 g täysjyväspagettia (kypsentämätöntä)
1 pss (200 g) pakastettuja sipulikuutioita
1 pss (250 g) pakastettuja kasvissuikaleita tai keittojuureksia
250 g vähärasvaista naudan jauhelihaa (rasvaa 7 %)
2 rkl tomaattipyreetä
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1–2 tl kuivattua oreganoa tai pizzamausteseosta
Lisäksi: 250 g täysjyväspagettia (kypsentämätöntä)
Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Kuumenna jäisiä sipulikuutioita kattilassa pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää kasvis- tai juuressuikaleet ja jatka paistamista pari minuuttia. Kumoa jauheliha sekaan ja paista koko ajan sekoitellen.
Lisää pyree ja tomaattimurska sekä hiukan vettä. Kuumenna kiehuvaksi, mausta ja jätä miedolle lämmölle kannen alle muhimaan 20 minuutiksi. Lisää kastikkeeseen tarvittaessa vettä.
Keitä kastikkeen muhiessa spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkista kastikkeen maku ja nosta tarjolle.
358 kcal/annos
...Suosittelen, mukavaa vaihtelua ihan perus ruskeakastike versiolle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti