sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Kukkasia




Kävelin tänään pikku poikani kanssa lenkin tuolta pellon reunasta niin että jos vaikka olisi uni tullut pojan simmuun. Mutta matkalla oli niin paljon kukkia ja ihasteltavaa että loppuen lopuksi se uni tuli vasta ihan kotinurkalla <3 Minä yritin matkan varrelta poimia mahdollisimman monta kukkalajia kesäkimppuun jonka lopputulos oli 8 eri lajia.Kyllä minä vaan NIIIN rakastan kesää <3 <3 Nyt kaikki on niin kauneimmillaan että koitan imeä itseeni niin paljon voimaa noista upeista maisemista kuin suinkaan mahdollista. On sitten jotain mitä taas muistella kun on harmaa talvi ja ulkona sataa vettä koko ajan... Lue: en todellakaa ole talvi ihminen. Mutta pakko myöntää että viime talvi oli kyllä koko elämäni kaunein vaikka välillä pakkasta oli niin paljon että tuolla ulkona ei voinut kauaa olla ja ihastella...on se vaan kumma miten koskaan ei ole hyvä x ) Iltapäivällä keitin myös raparperi kiisseliä.Meillä on töissä ollut sitä ja päätin kokeilla että osaanko itse tehdä yhtä hyvää... Noh, eihän sitä vaikea ole tehdä mutta sokeria saa kyllä laittaa melkosen paljon ja mansikoitakin antamaan vähän makua ja väriä. Raperperi kiisseli

2½ dl kuorittuja raparperejä
½ dl vettä
½ dl -1 ½ dl sokeria (maun mukaan)
mansikoita

Suurus:
½ dl vettä
2-3 rkl perunajauhoja

Tee näin:

Kuori ja leikkaa raparperit pieniksi paloiksi. Keitä ne pehmeiksi osassa ohjeen vesimäärästä. Sokerin voit lisätä raparpereille jo keittämisen alkaessa. Lisää loppu vesi ennen suurustusta, jotta keitoa jäähtyy hieman. Sekoita suurus ja suurusta (sekoita perunajauho tilkkaan vettä ja kaada ohuena nauhana lämpimän raparperi seoksen sekaan). Jäähdytä ja nauti esim. kermavaahdon tai vaikka vanilja jäätelön kera :)

Lähde: Kotiruoka kirja

2 kommenttia:

  1. Raparperikiisseli on kyllä hyvää!täytyis itekki tehdä kun niitä täällä kasvaa!

    VastaaPoista
  2. Onhan se :) Paljon sokeria ja pikkasen kermavaahtoa päälle...*nam* Kesä herkkuja on kyllä tosi paljon joten tässähän taitaa tulla muutama kesäkilo kun pitää niin paljon kaikkia herkkuja tehdä ;)

    VastaaPoista