tiistai 3. tammikuuta 2012

Uusi vuosi ja samat kujeet jatkuu...

Muutettu on! Ja pakko sanoa että en ihan heti lähtisi samaa tekemään uudestaan. Tavaran määrä yllätti meidät kaikki ihan täysin. Ja ei meinannu autoT riittää...meillä siis oli kuorma-auto mutta eihän se mihinkään riittänyt. Mutta loppu hyvin kaikki hyvin ja me kaikki ollaan ehjinä perillä. Kyllä meni pari päivää nukkuessa mutta nyt alkaa pikku hiljaa pohjelihaksetkin jo palautua.

Tänään käytiin jo rautakaupassa ostoksilla ja maalipurkkeja odottaa nyt vähän joka tarkotusta varten.

Lapset on ollut aivan innoissaan kaikesta. Oma piha jossa voi laskea pulkalla, leikkimökki ja LUMI on ollut jotain taianomaista. Ja miten ihanaa kun koti on niin iso että pääsee juoksemaan ympyrää jokapaikassa. Onhan tämä pieni muutos 75neliöstä pariin sataan neliöön.

Tänään revittiin vaatekaapeista kauheet "peili listat" irti ja ajateltiin nyt ihan vaan maalata (ja vaihtaa toivon mukaan saranat) kaappeihin, koska ne on edelleen ihan hyvin voimissaan ja voittaa kaikki lastulevy roskat.

Lisäksi lamppuja on asenneltu lisää ja mun ihana kattokeppikin löysi paikan. Eilen saatiin sellanen n.7 hengen kulma divaani sohva ja lasipöytä ym.

Tänään käytiin myös tutustumassa lasten uuteen päiväkotiin joka on melko iso. Mutta vaikutti kyllä ihan mukavalta. Tyttö oli innoissaan kun keittiöstä saa kärryn kanssa hakea ruokaa ja kun päiväkodissa ihan ruokatapojakin harjotellaan (ihan kun edellisessa ei olisi...joopa joo).
Itseäni jäi arvelluttamaan päivähoitoajat jotka kulemma ovat niin "justiinsa". Olen pitänyt aiemmin siitä että joskus pai kertaa vuodessa voi esim. työn takia tulla este niin että päiväkodista hakeminen onnistuu vasta 16:45, mutta sitten taas toisinaan meneekin jo hakemaan klo.15. Tollaset JUST tasan klo.16 ajat jotenkin kummastuttaa kun se aika ei kuitenkaan hoitomaksuihin mitään vaikuta. Olen niin monelta kuullut kuinka heti valitetaan jos on 10min myöhässä kerran kuukaudessa. Miksi kaiken pitää olla niin aikataulutettua? Onko se niin väliä jos arki ei aina kulje kellon mukaan. Jos joskus aamulla haluaakin nukkua tunnin pidempään ja mennä töihin/hoitoon vasta klo.9? Tai mitä jos kaupassa on  kauhea jono ja tiedät että myöhästyt sen 10min jos menet ostamaan päivällistarpeet. Syyhän ei ole hoitajissa vaan säädöksissä jotka määrää että tietylle lapsimäärälle on tietty määrä hoitajia eikä yhtään enempää ettei tule liian KALLIIKSI.
Mutta sanotaanko niin että avoimin mielin eteenpäin. Olen iloinen siitä että päiväkodissa on jumppa päivä kerran viikossa ja kaikesta siitä mitä he toivon mukaan tarjoavat. Eikä se isoakin isompi piha yhtään hassumpi ollut, puhumattakaan mies hoitajasta joka varmasti saa pikkumiehemmekin pysymään aisoissa.
Onneksi meillä on joustavat "työajat" ja apureita jotka auttavat lastenhaussa jos tarve vaatii, ja haluanhan minäkin meille säännöllisen arjen.Ainahan me myös voidaan ilmoittaa hoitoaika niin että mahdollista joustovaraa on, vaikka tiedän että ne hoitopäivät tulevat olemaan melko lyhyitä usein.

Tämä talo tuntuu jo kodilta. Tässä vain on se "jokin". Jotain särmää ja luonnetta joka vaan sopii meille niin hyvin. On ihanaa kun saa laittaa paikkoja pikku hiljaa kuntoon. Kaikki paikat on perjaatteessa ihan asuttavassa ja siistissä kunnossa mutta kun minä en niin tuosta puun sävystä tykkää niin pitää aika paljon maalailla. 

Kyllä tästä TODELLA kiva tulee ja meidän näköinen ennen kaikkea : )

2 kommenttia:

 1. Onnea uuteen kotiin koko perheelle! Koska nähdään kuvia? :)

  Tuohon hoitoaika-asiaan on ihan pakko kommentoida näin tarhatädin lapsena, että myös hoitajilla on työajat, elämää työn ulkopuolella ja mahdollisesti omat lapset haettavana hoidosta. Hoitajien työajat mitoitetaan tarkkaan, eikä niitä tarkkoja hoitoaikoja vain vanhempien kiusaksi määrätä :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Katja! :)
  Kuvia olis kiva laittaa. Oon kovasti miettinyt mistä niitä ottaisin.
  Mutta vielä näitä laatikoita sen verran. Ikkunasta kyllä näkyy ihana talvimaisema pihalle jonka iltavalaistus on TÄYDELLINEN.

  Lastenhuoneet olis loppu viikosta tarkotus maalailla ja olkkarikin alkaa pikkuhiljaa muotoutua. Joten ehkäpä ens viikolla olis jo jotain näytettävää ; )

  Ja tarha asiasta. Anoppini on myös "tarhatäti" ja itsekkin hoitoalalla työskennelleenä ymmärrän yskän hyvin, ehkä tämän hoitajan asenne ja äänensävy enemmänkin "ärsytti", ammatillisuus katosi ihan yhtäkkiä kun kyselin hieman käytännöistä.
  Kaikki näyttää varmasti helpommalta kun arki starttaa ja tiedetään miten pitkät mun koulupäivät on ja miten paljon on etätöitä ym. : )

  VastaaPoista