keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Vispipuuro


6-8 annosta

Tarvitset:

n.5dl puolukoita

1 litra vettä

1 1/4 dl sokeria

1 1/2-2 dl mannasuurimoita

Tee näin:

1. survo marjat

2.Keitä marjasurvosta kunnes marjat ovat vaaleita.

3. Halutessasi voit siivilöidä marjoen kuoret pois tai soseuttaa ne sauvasekoittimella. Kuorista saa paljon vitamiineja MUTTA lapset ei meillä ainakaan tykkää puurosta jossa noita kuoria on...

4.Lisää sokeri ja ripottele mannasuurimot kiehuvaan liemeen koko ajan sekoittaen.

5. Hauduta puuroa n.15 minuuttia Sekoita aina välillä. Jos puuro jostain syystä olisi vielä löysää voi pieneen vesitilkkaan lisätä 1rkl perunajouhoja jonka jälkeen puuro pitää nopeasti vain kiehauttaa (ei enään keittää).

6.Jäähdytä puuro ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Mitä vaaleampaa puurosta tulee sitä paremmin se on vatkattu. Ja lämpimästä puurosta ei sitten saa kunnolla kuohkeeta joten hyvä jäähdytys kannattaa :) T: kokemusta on

(alkuperäinen ohje kotiruokaa kirjasta)

1 kommentti:

  1. Mm, vispipuuro on jotain ihan parasta! Käy ihan herkuttelusta! :-) voiski kokeilla ite tehdä joskus (äitin pakotan aina tekee muuten :-D).

    VastaaPoista