keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Prinsessalle Synttäri kakku



Ekaa kertaa ikinä tein tollasen vaahtokarkki taikinan (mmf). Ei kyllä tuntunu mitenkään yli helpolta tehdä mutta kyllä siitä ihan hyvä tuli. Taikinan päälle laittaminen vaan oli melko vaikeeta, etenkin alaosaan. Mutta yläosasta tulikin sitten paljon parempi. En oo ihan täysin tyytyväinen tohon kakun ulkonäköön, se ei onnistunu ihan täydellisesti. Ovet ja ikkunat kutistu yön aikana jääkaapissa niin et ne ei oo ihan parhaimman näköset. Ja tornit oli aika vaikee saada pysymään tossa kakun päällä jonka takia tässä kuvassakin näkyy toi pieni lohjennu pala...MUTTA. Ihan hyvä ensikertalaiselle. Ens kerralla kun tällasen teen niin se on PALJON hienompi ; )

Ja asiaan...

Päällinen on siis Vaahtokarkki "MMF" taikinaa johon laitoin 2 pakettia mansikka tomusokeria jotta sain tuon vaaleanpunaisen värin tuohon kakkuun ja loput on sitten tavallista tomusokeria.

Tomusokeria meni mun mielestä ihan yli ohjeen. Tein taikinan kinustkikissan ohjeen mukaan (kuvalliset ohjeet). Mutta kannattaa varata pari pakettia ylimäärästä kaappiin, ihan kaulimistakin varten.

Kakkupohjiin meni 10+5 munaa ja ohjeen nappasin Bake & Partyn sivuilta. Pakko myötää että tolla ohjeella tuli parempi pohja kuin koskaan. Ensimmäistä kertaa pohja nousi tasaisesti ja oli sen verran kiinteä että kakusta tuli suora ja näytti tuon mmf päällisenkin kanssa ryhdikkäältä.

Kakku pohja ALAOSA (iso neliskulmanen vuoka):

10 munaa
4dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta

Tee näin:
Vatkaa munat ja sokeri. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut jauhot.
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka hyvin. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alaosassa n. 25 minuuttia 200 asteessa.

Kakkupohjan ylä osaa (pyöreä vuoka) varten ton yllä olevan kakkupohja reseptin voi puolittaa!!

Täyte:

Kostutkseen mehua esim. vadelma trip

Vadelma hilloa

Banaania

Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Linnan tornit ovat valkosuklaalla kuorrutettuja jäätelötuutteja jotka on koristeltu "nonparelleillä"

Tota MMF:ää jäi niin paljon jäljelle että tehtiin seuraavana viikonloppuna uus kakku jonka päällystäminen sujui jo kuin vanhalta tekijältä. Tässä lopputulos:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti