keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Lihapata


Kaupan lihahyllyille oli tullu aika paljon uusia lihoja eri valmistajilta. Mä en oo mikään luomu ihminen mutta bongasin sieltä tosi hyvän näköstä (oikeen punasta) naudan suikale lihaa. Parasta oli et siin lihassa ei näkyny läskiä missään.
Lisäksi mulla oli jääkaapissa mummin tuomia ja itse kasvattamia vihreitä papuja joita laitoin ison kasan tohon pataan sekaan.
Nyt sitten illalla oon hauduttanu n.4tuntia tota pataa huomista varten En oo vielä kerenny kunnolla maistaa mutta koko koti tuoksuu herkulliselle padalla=)
En nyt mitään tarkkaa reseptiä luettele mutta itse laitoin ja tein padan suurinpiirtein näin:
Lihaa esim. lihasuikaleita
1 iso sipuli
porkkanaa
vihreitä papuja
herkkusieniä
mausteita oman maun mukaan. Itse laitoin maustepippureita, aromisuolaa,valkopipuria ja yhden lihaliemikuution.
Tee näin:
Kaada öljyä pannuun. Kuullota liha ja sipuli kauniin ruskeaksi. Kaada sekaan pilkotut vihannekset ja sen jälkeen kaada vettä sekaan niin paljon että lihat sekä vihannekset peittyvän juuri ja juuri.
Mausta ja anna hautua liedellä usempi tunti niin että liha on mureaa.

SEKAANHAN VOIT LAITTAA VIHANNEKSIA IHAN OMAN MAUN MUKAAN JA MITÄ KAAPISTA MAHTAA LÖYTYÄKKÄÄN=)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti