keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Tomaattinen Jauhelihapiiras




Tämän herkku reptin bongasin "Ruokaohjeita ja herkkuja à la Marie" blogista

Muokkasin reseptiä niin että maustoin jauhelihan BBQ kastiikeella jolloin siihen tuli sellanen kiva "savunen" kesän maku; )

Käytä mielellään vuokaa jonka koko n.28-30cm

Pohja:

125g margariinia

3,75 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

reilu 1 dl emmentalraastetta

1/2 tl suolaa

1/2 dl kylmää maitoa

Täyte:

400g naudan paistijauhelihaa

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

1 prk tomaattimurskaa

1/2 tl kuivattua basilikaa tai pari oksaa tuoretta basilikaa silputtuna

2 rkl tuoretta persiljaa silputtuna

mustapippuria

ripaus valkopippuria

(muutama kierros chili explosion maustesekoitusta

grillimaustetta)

Itse maustoin jauhelihan reilusti HESEN BBG-Kastikkeella

7-8 kirsikkatomaattia

2-3 dl emmental-mozzarella juustoraastetta

Munamaito:

3 munaa

1 prk flora ruoka 7 %

1/2 dl maitoa

1/2 tl suolaa

1/2 tl paprikajauhetta

mustapippuria

Tee näin:

Ota liha huoneenlämpöön noin 30 min ennen valmistusta. Kuori ja pilko sipuli hienoksi. Kuulota sipulia pannulla tilkassa ruokaöljyä. Lisää huoneenlämpöinen jauheliha ja ruskista ruskeaksi. Lisää mausteet ja murskattu valkosipuli. Sekoita ja nosta liedeltä.

Laita rasva kulhoon ja nypi jauhot joukkoon. Lisää leivinjauhe, suola ja juustoraaste,sekoita. Lisää kylmä maito ja puristele kunnes taikinasta tulee yksi pallo. Älä vaivaa turhaan ettei takina sitkisty. Painele taikina piirasvuokaan (tein tämän 28cm irtopohjavuokaan) Pohjalle ja reunoille. PIstele haarukalla ja esipaista 200 asteessa noin 8 minuuttia. Nosta uunista.

Valuta tomaattimurska kevyesti. Kaada murska pohjan päälle. Lisää paistettu ja maustettu jauheliha, ripottele pinnalle noin 1 dl juustoraastetta ja persiljasilppua, sekoita kevyesti puuhaarukalla.

Riko kulhoon munat ja lisää flora ruoka ja maito. Mausta pippurilla, suolalla ja paprikajauheella, vatkaa kevyesti sekaisin. Kaada munamaito piirakan päälle. Ripottele loput juustoraasteesta pintaan. Leikkaa tomaatit puoliksi ja pistele pinnalle. Silppua hieman persiljaa koristeeksi. Paista 175 asteisessa uunissa alatasolla noin 25 min tai kunnes pinta on hyytynyt ja saanut hieman väriä. (kiertoilmauunissa 150 asteessa, alatasolla 25 min) . Anna jäähtyä ja vetäytyä hetken. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti