Tämä on varmasti monelle tuttu resepti. Itse otin tämän Hellapoliisin "kansioista".
Etsimme tyttömme syntymäpäiville valkoista kakkua johon voisi mustalla tehdä Mikki Hiiren ja kovan miettimisen jälkeen päädyimme tähän kakkuun.
Mikki Koriste taiteiltu ihan perus lakumatosta
Tässä alkuperäinen resepti Hellapoliisin sivuilta:
Valkosuklaa-daimkakku
Pohja:
300 g Rainbow'n tummia täytekeksejä muruina tai muita tummia keksejä
75-100 g margariinia tai voita sulatettuna
Täyte:
2,5 dl Flora vispiä tai muuta kermaa
1 levy Pandan valkosuklaata (130 g)
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
1,5 isoa daimia murustettuna
Tee näin:
Sekoita keksinmurut ja sula rasva, painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää rahka. Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, lisää sitruunamehu ja daimmurut.
Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä pieni hetki. Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle, anna hyytyä 2-4 tuntia tai yön yli. Koristele Daim-murskalla tai suklaarouheella.
Etsimme tyttömme syntymäpäiville valkoista kakkua johon voisi mustalla tehdä Mikki Hiiren ja kovan miettimisen jälkeen päädyimme tähän kakkuun.
Mikki Koriste taiteiltu ihan perus lakumatosta
Tässä alkuperäinen resepti Hellapoliisin sivuilta:
Valkosuklaa-daimkakku
Pohja:
300 g Rainbow'n tummia täytekeksejä muruina tai muita tummia keksejä
75-100 g margariinia tai voita sulatettuna
Täyte:
2,5 dl Flora vispiä tai muuta kermaa
1 levy Pandan valkosuklaata (130 g)
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
1,5 isoa daimia murustettuna
Tee näin:
Sekoita keksinmurut ja sula rasva, painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää rahka. Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, lisää sitruunamehu ja daimmurut.
Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä pieni hetki. Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle, anna hyytyä 2-4 tuntia tai yön yli. Koristele Daim-murskalla tai suklaarouheella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti