8 annosta
Pohja | |
100 g | Valio voita |
2 dl | vehnäjauhoja |
1/4 tl | suolaa |
2 rkl | vettä |
Täyte | |
3 | valkosipulin kynttä |
1-2 rkl | Valio voita |
250 g | hunajamarinoituja broilerifileesuikaleita |
1/2 tl | rouhittua valko- TAI mustapippuria |
1/2 tl | suolaa |
1 tl | currya |
200 g | Valio emmental punaleimaa |
1 pussi (200 g) | herne-maissi-paprikaa |
1 dl (60 g) | kivettömiä mustia oliiveja |
1 1/2 prk (3 dl) | Valio ruokakermaa |
3 | munaa |
Sekoita pehmeään voihin vehnäjauhot ja suola. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina halkaisijaltaan 27 cm:n piirasvuokaan. Valmista täyte. Hienonna valkosipulin kynnet ja paista voissa kuultavaksi, älä ruskista. Lisää pannulle broilerisuikaleet ja jatka paistamista, kunnes neste on haihtunut. Mausta pippurilla, suolalla ja currylla. Jäähdytä. Kuutioi juusto. Levitä piiraspohjalle ainekset, viimeiseksi oliivit. Sekoita kerman joukkoon munat ja kaada seos vuokaan. Kypsennä 200 asteessa noin 40 min. Peitä vuoka leivinpaperilla noin 30 minuutin kuluttua, kun piiras on jo saanut sopivasti väriä. Tarjoa lämpimänä salaatin ja viinin kanssa. Viinisuositus: kevyehkö punaviini tai roseeviini tai kuiva valkoviini.
Lähde: Valion Keittokirja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti