keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Broileri-Juusto Piiras



8 annosta


Pohja
100 g Valio voita
2 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
2 rkl vettä

Täyte
3 valkosipulin kynttä
1-2 rkl Valio voita
250 g hunajamarinoituja broilerifileesuikaleita
1/2 tl rouhittua valko- TAI mustapippuria
1/2 tl suolaa
1 tl currya
200 g Valio emmental punaleimaa
1 pussi (200 g) herne-maissi-paprikaa
1 dl (60 g) kivettömiä mustia oliiveja
1 1/2 prk (3 dl) Valio ruokakermaa
3 munaa

Sekoita pehmeään voihin vehnäjauhot ja suola. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina halkaisijaltaan 27 cm:n piirasvuokaan. Valmista täyte. Hienonna valkosipulin kynnet ja paista voissa kuultavaksi, älä ruskista. Lisää pannulle broilerisuikaleet ja jatka paistamista, kunnes neste on haihtunut. Mausta pippurilla, suolalla ja currylla. Jäähdytä. Kuutioi juusto. Levitä piiraspohjalle ainekset, viimeiseksi oliivit. Sekoita kerman joukkoon munat ja kaada seos vuokaan. Kypsennä 200 asteessa noin 40 min. Peitä vuoka leivinpaperilla noin 30 minuutin kuluttua, kun piiras on jo saanut sopivasti väriä. Tarjoa lämpimänä salaatin ja viinin kanssa. Viinisuositus: kevyehkö punaviini tai roseeviini tai kuiva valkoviini.
Lähde: Valion Keittokirja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti