keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Liha-Perunasoselaatikko


En oo koskaan ollu tän ruuan suuri fani. Mutta ajattelin jos flunssaselle lapselle tämä kelpaisi. Ja pakko itsekkin todeta että tuli hyvää ja on helppo tehdäkkin. Voishan tähän laittaa valmistakin pakastemuussia jos ei jaksa alusta loppuun tehdä itse. Mun perunat ei ollu parhaita mahdollisia muusi perunoita meinas nimittäin tulla liisteriä.

Mutta tästä tuli hyvää ja edullista kotiruokaa jokatapauksessa...



Perunasose:


1 1/2 kg (n.15kpl) perunoita
vettä keittämiseen

3 dl maitoa
(1 tl suolaa)
1 rkl margariinia tai voita
1/2 dl ruohosipulisilppua

Jauhelihaseos:


400 g naudanpaisti jauhelihaa
n.1 dl sipulia (saa myös pakasteena)
1/2 rkl öljyä
2 tl pizzamaustetta tai itse laitoin jauhenlihamasutetta
(1/2 tl suolaa)

Pinnalle:
1 dl juustoraastetta

1. Lohko pestyt ja kuoritut perunat. Keitä perunoita 15-20 minuuttia vedessä, kunnes perunat ovat pehmeitä. Kaada keitinvesi pois. Soseuta perunat ja lisää vähitellen kiehuva maito. Mausta margariini- tai voinokareella ja ruohosipulilla. Lisää halutessasi suolaa.

2. Kuumenna öljy paistinpannussa. Ruskista jauheliha ja kuullota sipuli jauhelihan joukossa. Mausta seos pizzamausteella tai muulla mausteella ja halutessasi myös suolalla.

3. Kaada vuokaan kerroksittain perunasosetta ja jauhelihaseosta. Päällimmäiseksi tulee perunasosekerros. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.

Tarjoa vaikka raastesalaatin tai tuoreiden kasvisken kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti