keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Vanilja-silmäpulla

Ihan mielettömän hyviä vaniljapullia.Vaatii pullaleipurin taitoja että saa tehtyä pullan sileäki jottas se olisi hyvän näköinen. Mutta maku on jokatapauksessa niin NAM

Kokonaisaika n.1t 30min (ohjeen mukaan)
Paistoaika 5-10min


Ainekset:
24kpl

1pkt (50g) hiivaa
100g voita tai margariinia
3dl maitoa
½tl suolaa
1dl sokeria tai vaaleaa siirappia
2tl kaardemummaa
n.9dl vehnäjauhoja

Täyte:
1pussi vaniljakastike jauhetta
2½dl maitoa

Voiteluun:
1 kananmuna

Koristeluun:
50g voita tai margariinia
1½dl sokeria

Tarvikkeet:

Pursotin

Tee näin:

1. Murenna hiiva astiaan.Sulata rasva kattilassa miedolla lämmöllä.Lisää maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi (37c). Kaada lämmin neste hiivan sekaan ja liuota hiiva siihen.
2. Lisää suola,sokeri tai siirappi ja kaardemumma. Mittaa jauhot ilmavasti litran mitallaja lisää ne nesteeseen. Vaivaa taikinaa kunnes siitä tulee notkeaa ja se irtoaa astian reunoist. Anna nousta liina alla kaksinkertaiseksi eli noin puoli tuntia.
3. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle.Lisää jauhoa tarvittaessa ja vaivaa tasaiseksi.
4. Jaa taikina kahteen osaan. Tee osista pötköt ja jaa kumpikin pötkö 12 yhtä suureen palaan. Pöyrittele paloista kauniita pullia. Pane pullat pellille leivinpaperin päällä. Anna nousta noin 30 minuttia. Säädä uuni 250 asteeseen.
5. Valmista vaniljatäyte pakkauksen ohjeen mukaan, mutta käytä maitoa 2½dl.Kaada täyte pursottimeen. Tee kuoppa jokaisen pullan keskelle ja voitele pulla kananmunalla. Jätä kuopat kuitenkin voitelematta. Täytä pullat vaniltatäytteellä.
6. Paista pullia uunin keskitasolla noin. 5-10 min. Anna jäähtyä ritilällä liinalla peitettynä. Votele pullat paistamisen jälkeen voisulalla ja kasta ne sokeriin.

Ja ei muuta kun herkuttelemaan...

Lähde: Leivontaherkut sarjasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti