keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Feta-Kinkku Piirakka


Sovelsin hieman feta-piirakan ohjetta kun oli tulossa lihansyöjiä kylään. Oli kyllä tosi hyvää. Tähän piirakkaan ei kannata suolaa lisätä koska jo pelkästään täytteet on valmiiksi suolasia.

Pohja:

3 dl vehnäjauhoja

125g voita tai margariinia

2-3 rkl kylmää vettä

Täyte:

1 prk (200g) Feta kuutioita

½ rasia (250g) kirsikkatomaatteja

Oman maun mukaan basilikaa silppuna

Oman maun mukaan myös punasipulia "rinkuloina"

1pkt ilmakuivattua kinkkua

2 kananmunaa

2 dl ruokakermaa

suolaa, pippuria

50-100g juustoraastetta

Tee näin:

1. Valmista piirakan pohja. Nypi voi/margariini jouhoihin ja lisää lopuksi kylmä vesi. Laita taikina kylmään seisomaan siksi aikaa kun valmistat täytteen.

2. Painele taikina piirasvuan (n.26cm) pohjalle niin että sillä on korkeat reunat. Esipaista uunissa 250c n. 10min.

3.Paista sipulia ja basilikaa hetken pannulla jotta ne pehmenevät.

4.Sekoita kananmunat, kerma ja mausteet kuhossa ja lisää joukkoon myös paistettu sipuli,basilika seos sekä feta ja kinkku.

5. Kaada koko seos vuokaan ja asettele päälle halkaistuja kirsikka tomaatteja. Ripottele juustoraaste pinnalle ja paista 225 asteessa, uunin alatasossa noin 20 minuuttia.

Koristele piiras kirsikkatomaateilla ja tuoreilla Basilikan lehdillä.

1 kommentti: