keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Kinuskiset viipale piparit

Vappu alkoi sillä että olin töissä (...tai vapusta alkoi minun ekat vapaat peräkkäiset päivät 3 viikkoon). Ja kovinkaan paljon en jaksanut mitään leipoa tai laittaa ruokaa. Tuliaisiksi kylään vietäväksi olin ostanut jotain herkkuja ja lisäksi leivoin yhteishyvä lehdestä poimitulla reseptillä näitä "kinuski keksejä"
Oli kyllä ihan uskomattoman makeita keksejä...Eikä ollenkaan vaikeita tehdä : ) Ihan kiva vaihtelu vaikka perinteisille "kauralastuille" joita monet leipoo pikakekseinä.





(n.30kpl)
Tavitset:

200g leivontamargariinia
1½dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2dl valmista kinuskikastiketta
6dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta


Tee näin:
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja kinuskikastike. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seokseen. Sekoita taikinaksi. Muotoile taikinasta kaksi pitkää, noin 25 sentin tankoa ja aseta ne leivinpaperoidulle uunipellille. Jätä tankojen väleihin leviämisvaraa ja painele niitä vähän litteämmiksi. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes tangot ovat kauniin ruskeita. Leikkaa tangot hieman jäähtyneinä terävällä veitsellä noin 3 sentin viipaleiksi. Anna pipareiden jäähtyä pellillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti