Viime kesänä käytiin tyttöni kanssa keräämässä kotimetsästä mustikoita. Oli se oikeen elämys kun niitä mustikoita olikin JOKA PAIKASSA=) Ja kotiin tultuamme alettiin heti tekemään itse piirakkaa. Ja voin kertoa että oli hyvää niinkun aina...
Pohja:
100g rasvaa
3/4dl sokeria
1 muna
1tl leivinjauhetta
2½dl vehnäjauhoja
Täyte:
Itse laitoin n.5dl tuoreita mustikoita
Muruseos täytteen päälle:
50g voita
½dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
Tee näin:
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen.
Lisää jauho-leivinjauhe seos. Sekoita taikina haarukkavatkaimella nopeasti tasaiseksi.
Painele taikina matalan paistovuan pohjalle ja reunoille (halkaisija 23-27cm). Itse esipaiston pohjaa uunissa 200c n.3min. Samaan aikaan valmistin muruseoksen.
Vuoka pois uunista, mustikat päälle ja sen jälkeen ripottele muruseos mustikoiden päälle.
Paista piirakkaa uunissa 200c n.20-30min (riippuen teetkö tuoreista marjoista vai pakaste ja oletko esipaistanut pohjaa (ei ole pakko) ). Mutta kun reunat ja muruseos ovat saaneet kauniin värin niin sitten piirakka on valmis=)
Tarjoa vanilja jäätelön tai kastikkeen kanssa.
Alkuperäinen resepti KOTIRUOKAA kirjasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti