keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Mustikka Piirakka


Viime kesänä käytiin tyttöni kanssa keräämässä kotimetsästä mustikoita. Oli se oikeen elämys kun niitä mustikoita olikin JOKA PAIKASSA=) Ja kotiin tultuamme alettiin heti tekemään itse piirakkaa. Ja voin kertoa että oli hyvää niinkun aina...

Pohja:

100g rasvaa

3/4dl sokeria

1 muna

1tl leivinjauhetta

2½dl vehnäjauhoja

Täyte:

Itse laitoin n.5dl tuoreita mustikoita

Muruseos täytteen päälle:

50g voita

½dl sokeria

1dl vehnäjauhoja

Tee näin:

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen.

Lisää jauho-leivinjauhe seos. Sekoita taikina haarukkavatkaimella nopeasti tasaiseksi.

Painele taikina matalan paistovuan pohjalle ja reunoille (halkaisija 23-27cm). Itse esipaiston pohjaa uunissa 200c n.3min. Samaan aikaan valmistin muruseoksen.

Vuoka pois uunista, mustikat päälle ja sen jälkeen ripottele muruseos mustikoiden päälle.

Paista piirakkaa uunissa 200c n.20-30min (riippuen teetkö tuoreista marjoista vai pakaste ja oletko esipaistanut pohjaa (ei ole pakko) ). Mutta kun reunat ja muruseos ovat saaneet kauniin värin niin sitten piirakka on valmis=)

Tarjoa vanilja jäätelön tai kastikkeen kanssa.

Alkuperäinen resepti KOTIRUOKAA kirjasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti