keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Juusto-Kesäkurpitsapiiraat


24 kpl


Taikina
200 g Valio voita
1 rasia (200 g) Valio Viola® kevyt maustamatonta tuorejuustoa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
1 (400 g) kesäkurpitsa
3/4 dl (40 g) aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
1 pussi (150 g) Valio pastajuustoraastetta
1 prk (150 g) Valio crème fraîchea 28%
1 muna
1/2 tl rouhittua mustapippuria



Sekoita pehmeä voi ja tuorejuusto.Yhdistä kuivat aineet ja lisää joukkoon. Sekoita. Laita taikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Kuori kesäkurpitsa ohuelti ja poista mahdolliset siemenet. Raasta kesäkurpitsa karkealla terällä. Valuta ja hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Yhdistä kaikki aineet, sekoita hyvin.
Jaa taikina 24 osaan ja pyöritä palloiksi. Painele taikinapallot kahden muffinipellin voideltuihin syvennyksiin pohjille ja reunoille. Jaa täyte syvennyksiin.
Paista 200 asteessa uunin alaosassa n. 15 min. Anna jäähtyä hieman ja nostele pois vuoista.

VINKKI
Tee puolet ohjeen annoksesta muffinipellille ja puolet pieneen piirakkavuokaan (Ø 23 - 25 cm). Kypsennä piiras uunin alaosassa 200 asteessa 20 - 25 min.


Lähde: Valion Keittokirja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti