keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Herkku Omena Piiras


Tätä piirakkaa tein juuri ensimmäistä kertaa ikinä ja oli parasta mitä olen koskaan syönyt.
Hieman muokkasin tutun reseptin täytettä mutta muuten tämä resepti on varmasti monelle tuttu.
Itse tein tämän myös pieneen irtopohjavuokaan (halkasija n.23cm) tavallisen piirakkavuoan sijasta.
Laitoin vuokaan vain leivinpaperin alle jotta saisin koko vuan kauniisti irti kakusta.



Tässä minun versioni:
Pohja:
100g margariinia
1dl sokeria
1 muna
1½dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
1tl leivinjauhetta


Täyte:
1prk Omena-kaneli rahkaa
1prk Vanilja tuorejuustoa
2 munaa
3/4dl sokeria
2 omenaa
Hieman kanelia ja sokeria ripoteltuna päälle
(alkuperäiseen reseptiin kuuluu myös 2rkl sitruuna mehua ja 1tl vanilliini sokeria)


Tee näin:
1. Vaahdota rasva ja sokeri.
2. Lisää muna joukkoon vatkaten
3. Sekoita jauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe keskenään. Sekoita taikinaan.
4. Levitä taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa ensin n 5-10 min 175-200 asteessa.
5. Kuori ja viipaloi omenat. Sekoita rahkaan muna, sokeri ja tuorejuusto.
6. Levitä seos piirakkapohjalle ja lado omenat pinnalle. Ripottele pinnalle kaneli sokeri seosta ja jatka paistamista n. 20 min, kunnes piirakka on kypsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti