keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Feta Kasvis piiras

Tätä tein esikoisen synttäreille ja ainakin kasvisten ystävät tykkäsivät. (kuvan piirakasta puutuu muutama aines kun ne jäi kaupan hyllylle...*ups* )
Tosi värikäs ja helppotekoinen siinä mielessä että tulee iso määrä kerralla. Itse ainakin suosin piirakka pellillisiä isompii juhliin. Ja aina pyrin myös tekemään kasvis vaihtoehdon.
Resepti on alunperin pirkka lehdestä.
Iso uunipannullinen n.30kpl

Pohja:
2pkt (à 400g) piirakkataikinaa

Täyte:
1 Iso (200g) keltainen paprika
1 Iso (200g) punainen paprika
1 Iso (200g) vihreä paprika
1 tlk (200g) fetajuustokuutioita suolavedessä
n.20kpl kivetöntä mustaa oliivia
1rs (200g) Italian Yrtit-tuorejuustoa (pirkka)
3dl ruokakermaa
4 munaa
2rkl hienonnettuja tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, rosmariinia ja oregania)
2-3tl provence Mix- maustesekoitusta (pirkka)
1tl suolaa


Tee näin:
  1. Sulata piirakkataikina ja painele levyt yhteen ja kauli pohjaksi ja reunaksi uunipellille leivinpaperin päälle.
  2. Halkaise paprikat,poista kannat,siemenet ja valkoiset kalvot. Leikkaa sen jälkeen pieniksi kuutioiksi ja levitä tasaisesti pohjalle.
  3. Siivilöi fetakuutiot ja murenna niitä hieman. Ripottele sitten feta tasaisesti piirakan pinnalle.
  4. Halkaise oliivit ja painele sitten tasaisin välein piirakan päälle.
  5. Sekoita tuorejuusto ja ruokakerma tasaiseksi,vatkaa joukkoon munat ja mausta seos tuoreilla yrteillä ja suolalla.
  6. Kauhol liemi piirakan päälle ja paista 225 asteessa uunin alatasolla 25min tai kunnes täyte on täysin hyytynyt ja pohja kypsä.
Leikkaa piirakka n.6x6cm neliöiksi.
Tarjoa haaleana tai kylmänä esim. salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti