keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Ihana ja raikas marjakakku ilman uunia


Tähän rakastuu ensisilmäksellä...*nam*

Päälle voi laittaa marjoja tai vaikka hedelmiä mielensä mukaan.

Itse olen tehnyt tämän sekamarjoilla ja nyt vaihteen vuoksi laitoin persikkaa ja vadelmia. Parasta tietysti olisi kun saisi tuoreita marjoja kesän sadosta jotta ei tulis niin paljon turhia nesteitä kakun päälle.

Reseptiä voi vähän muokkailla vuuan koon mukaan. Nämä alla olevat määrät on sillon kun olen tehnyt pitkään teema vatiin.

Pohja

n.175g kaura keksejä (tai esim.muro,digestive...)

n.100g sulatettua margariinia

Täyte

2,5 dl rahkaa

2 dl kuohukermaa

1,5 tl vanilliinisokeria

1 dl sokeria

5 liivatelehteä

(alkuperäisessä reseptissä on 2dl rahkaa ja 4 liivatetta)

Murskaa keksit tehosekoittimessa ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele murutaikina tiiviisti leivinpaperin päälle uunipellille tai vuokaan. Sekoita keskenään rahka ja vaahdotettu kerma sekä sokerit. Liota liivatteet kylmässä vedessä pehmeiksi ja liuota ne sitten kuumaan vesitilkkaan. Kaada liivateliuos täytteen joukkoon. Levitä täyte pohjan päälle. Anna pohjan hyytyä viileässä ja levitä sitten päälle esim.tuoreet marjat.

VINKKI!
Liivatteenhan ("siannahkaa") voi korvata hyytelösokeri multilla joka sopii käytettäväksi maitopohjaisten tuotteiden kanssa kuten esim. kerman ja rahkan. Ja en ole kokeillut mutta veikkaisin että tätä hyytelösokeri multia tarvitsee laittaa vain n.3rkl (tai vähän päälle) tähän reseptiin.

Dansukkerin sivuilta:
"Hyytelösokeri Multi on 100 % kasvipohjainen tuote. Sen hyytelöimisaineina on karrageeni ja johanneksenleipäpuujauhe. Hyytelösokeri Multi sopii myös kasvisruokavaliota noudattaville."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti