keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Mangokakku

Tätä kakkua on oikeasti maistanut varmaan jokainen joka mut tuntee...
Kakun kuva on otettu sillon kun jokunen vuos takaperin tein tämän ensimmäistä kertaa.

Tosi helppo,hyvä ja näyttävä. Tätä tarjoiltiin ristiäisissäkin ja moni luuli että kaukut oli tilattu jostain. Mutta ei ne oli ihan omaa käsialaa.

Tässä resepti lähes alkuperäisenä versiona (puolikiloa voita blogista olen sen itse bongannut)

Ainekset:

150

g

digestive -keksejä

50

g

sulatettua voita tai
margariinia

2,5

dl

vaahtoutuvaa
vaniljakastiketta

4

dl

maitorahkaa

1
dl
soseutettua mangoa tai vauvan mangososetta jota itse olen käyttänyt.

3/4

dl

hienoa sokeria

1

rkl

vaniljasokeria

1/2

sitruuna

puristettu mehu

5

pientä

liivatelehteä


Päälle/ Kille:


2 prk vauvan mangososetta


1/2 dl limemehua


4 liivatelehteä

Pohja:

Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa.

Sekoita joukkoonsulatettu rasva.

Leikkaa leivinpaperista halkaisijaltaan 28 cm:n
irtopohjavuoan kokoinen ympyrä, peitä vuoan pohja paperilla, tasoita
muruseos paperille ja laita vuoka jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.

Täyte:

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi.

Sekoita vaahdon joukkoon maitorahka, soseutettua mangoa, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunamehu.

Kuumenna 1/2 dl vettä kiehuvaksi ja liuota 10 minuuttia lionneet, puristetut liivatelehdet vesitilkkaan.

Sekoita täyteseokseen.

Kaada täyte vuokaan, peitä kelmulla ja laita
jääkaappiin hyytymään ainakin 3-4 tunniksi, mieluiten yön yli.


Kiille:

Kun täyte on hyytynyt, valmista kiille.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Sekoita limemehuun hiukan mangososetta ja kuumenna.

Liuota pehmenneet liivatelehdet tähän seokseen ja yhdistä mangososeeseen.

Anna seoksen hiukan jäähtyä ja kaada hyytyneen kakun päälle.

Laita jääkaappiin hyytymään vielä pariksi tunniksi.

Itse olen välillä tehnyt tupla satsin koska tällä ohjeella tulee aika "ohut" kakku jos laittaa yhtään isompaan vuokaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti