Kakun kuva on otettu sillon kun jokunen vuos takaperin tein tämän ensimmäistä kertaa.
Tosi helppo,hyvä ja näyttävä. Tätä tarjoiltiin ristiäisissäkin ja moni luuli että kaukut oli tilattu jostain. Mutta ei ne oli ihan omaa käsialaa.
Tässä resepti lähes alkuperäisenä versiona (puolikiloa voita blogista olen sen itse bongannut)
Ainekset:
150 | g | digestive -keksejä |
50 | g | sulatettua voita tai |
2,5 | dl | vaahtoutuvaa |
4 | dl | maitorahkaa |
1 | dl | soseutettua mangoa tai vauvan mangososetta jota itse olen käyttänyt. |
3/4 | dl | hienoa sokeria |
1 | rkl | vaniljasokeria |
1/2 | sitruuna | puristettu mehu |
5 | pientä | liivatelehteä |
Päälle/ Kille:
2 prk vauvan mangososetta
1/2 dl limemehua
4 liivatelehteä
irtopohjavuoan kokoinen ympyrä, peitä vuoan pohja paperilla, tasoita
muruseos paperille ja laita vuoka jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
jääkaappiin hyytymään ainakin 3-4 tunniksi, mieluiten yön yli.
Kiille:
Kun täyte on hyytynyt, valmista kiille.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Sekoita limemehuun hiukan mangososetta ja kuumenna.
Liuota pehmenneet liivatelehdet tähän seokseen ja yhdistä mangososeeseen.
Anna seoksen hiukan jäähtyä ja kaada hyytyneen kakun päälle.
Laita jääkaappiin hyytymään vielä pariksi tunniksi.
Itse olen välillä tehnyt tupla satsin koska tällä ohjeella tulee aika "ohut" kakku jos laittaa yhtään isompaan vuokaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti