keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Nalle Kakku (Mango-passion Vadelma kakku)


Tämän kakun ohjeen löysin HELLAPOLIISIN resepti kansioista ja siitä muokkasin tollaseööa nalle kuvalla kakun lapseni 1v juhliin joita juhlittiin tänään.

Nalle kuvan piirsi mieheni ja sabluunan avulla teimme kuvan kakun päälle; )

Kakun pohjaksi valitsin suklaisen kääretorttu pohjan:

4munaa

1½dl sokeria

1dl perunajauhoja

1½dl sokeroimatonta kaakaojauhetta

2tl leivinjauhetta

Täyte 1:
3 liivatelehteä
1 pkt Blå Bandin Vadelmamousse -jauhetta
3 dl kylmää maitoa
2 rkl vettä


Täyte 2:
3 liivatelehteä
1 pkt Blå Bandin Mango-Passionmousse -jauhetta
3 dl kylmää maitoa
2 rkl vettä


Pinnalle:
sokeroimatonta kaakaojauhetta

Säädä uuni lämpenemään 225 asteiseksi.

Tee näin:

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperille vuoratulle uunipellille tai voidellun ja jauhotetun irtopohjavuoan pohjalle.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia, vuoassa ehkä aavistuksen vähemmän.
Kumoa leivinpaperille tai keittiöpyyhkeen päälle.
Leikkaa halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperirinkula.
Nosta pohjalle taikinalevy, kostuta.
Laita kahteen kulhoon 3 liivatetta ja kylmää vettä.
Tyhjennä puhtaaseen kulhoon molemmat vadelmajauhepussit ja mittaa joukkoon 3 dl kylmää maitoa.
Vatkaa muutamia minuutteja sähkövatkaimella, kunnes seos sakenee.
Kuumenna vesi kiehuvaksi esimerkiksi mikrossa tai pienessä kasarissa, liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet.
Lisää liivateneste täytteeseen ja sekoita tasaiseksi.
Kaada täyte kostutetun pohjan päälle, nosta kylmään siksi aikaa, kun valmistat toisen täytteen.

Mittaa kulhoon mango-passionjauhepussit, sekä kylmä maito.
Vatkaa muutamia minuutteja sähkövatkaimella, kunnes seos sakenee.
Kuumenna vesi kiehuvaksi esimerkiksi mikrossa tai pienessä kasarissa, liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet.
Lisää liivateneste täytteeseen ja sekoita tasaiseksi.
Kaada täyte vadelmatäytteen päälle varovasti pienissä erissä, jotta kerrokset pysyvät tasaisina.
Mikäli vadelmakerros ei ole vielä ehtinyt hyytyä tarpeeksi, anna sen seistä hetki kaapissa. Täyte hyytyy noin 15 minuutissa sen verran, että sen päälle voi kaataa jo toisen täytteen.

Anna hyytyä jääkaapissa tunti-pari.
Irroita kakku vuoastaan ja siirrä tarjoilualustalle.
Sihtaa pinnalle tummaa kaakaojauhetta, koristele ananaskirsikoilla tai vadelmilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti