keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Sisustuskärpänen iski tulevan koululaisen huoneeseen

Esikoiseni astelee kouluun ensi syksynä ja haaveissa olisi marsukin saada.
Olen nyt kovasti mielessä pyöritellyt miten järjestää huone uudelleen palvelemaan uusia tarpeita ja samalla tutustunut hieman tarjolla oleviin ideoihinkin.

Viikonloppuna kävin Ikeassa ja sieltä poimin muutaman "Must have" jutun ja sitten netistä selailin siihen sopia juttuja lisää... Ainakin tuosta Emmie Rand verhokankaasta joka lankavärjätty haluan ehdottomasti kapan ja löysin muuten samaan sarjaan kuuluvan matonkin.
Lisäksi tuo pinkki lamppu oli livenä todella raikas tuulahdus.

Uudessa huoneessa pitäisi olla:
-Iso askartelu/läksy pöytä ja siihen sopivat säilytyspurkit
-Tyttömäistä pinkkiä mutta hieman yksinkertaisempana kuin nyt.
-Teema "less is more" mutta silti ei tingitä kaikista yksityiskohdista.
-Enemmän järjestystä ja kaappien säilytys hyötykäyttöön
2 kommenttia:

 1. Tosi kivoja ideoita. Meillä kanssa tyttö aloittaa syksyllä koulun ja kovasti jo suunnitellaan huoneen uudistamista. Vielä on avoinna saako pikkusisko jäädä samaan huoneeseen, tyttö kyllä toivoo omaa huonetta. Molemmilla on siellä sängyt ja työpöydät, mutta huone on melko pieni joten sovittelemista on että saadaan koululaiselle oma rauha ja pikkusiskokin mahtumaan samaan huoneesee. Hyviä ideoita?

  VastaaPoista
 2. Kyllä tuo siskoksien sovittaminen samaan huoneeseen silloin kun toinen sitä omaa rauhaa toivoo on aina luovaa puuhaa. Meilläkin oli jokin aika sitten jaettu huone. Ensin jako tapahtui parven avulla niin että isompi nukkui parvella johon olin ommellut verhon suojaksi (ettei putoisi alas kurkkiessaan + saisi samalla omaa rauhaa). Parvella oli seinässä hylly jonne sai tärkeimmät aarteet turvaan. Sitten parven alla oli pienemmän sänky ja pieni kirjoituspöytä.

  Myöhemmin kun huoneen malli muuttui jaomme huoneen kahdella ikean expedit hyllyllä niin että 2x3 lokerohylly oli pystyssä korkeampana suojana ja sitten 2x2 lokerohylly vieressä matalempana tilanjakajana. Mielestäni nuo hyllyt olivat hyviä tilanjakajia kun lokerot pystyi jakamaan niin että säilytystila meni tasan, eli säilytys ja tilanjako samassa.
  Noihin expeditteihinhän saisi sen kirjoituspöytä lisäosankin joka on melko kookas, mutta se mahdollistaisi sen että kaksi pystyisi käyttämään yhtä pöytää.

  Ja jotta vielä vähän pääsen ikean expedittiä kehumaan niin voin kertoa että tällähetkellä kun lapsilla on omat huoneet on ne hyllyt levitelty molempien huoneisiin niin että eivät olleet turha hankinta hetkellistä huoneen jakoa varten :)

  Tilanjako mahdollisuuksiahan on rajattomasti kunhan vain pistää mielikuvituksen lentämään :)
  Voithan vaikka ripustaa kiskon tai tangon kattoon ja laittaa siihen verhon jonka tarvittaessa saa sivuun, jos huonetta ei muuten ole mahdollista hyllyin jakaa. Mielestäni huone jaossa on olennaista aina tavaroiden sijoittelu niin että molemmilla on oma reviisi esim. omat eri väriset lelulaatikot ja säilys tarvikkeille olevat koukut seinissä eri puolin huonetta.

  Toivottavasti löydätte teille parhaan ratkaisun :)

  VastaaPoista