Voi miten leppoisasti tämä aika kuluu. Lapset alotti aamunsa hyväntuulisena. Minä keitin siskonmakkara sopan lounaaksi pienokaisille ja se jälkeen molemmat siirtyin maalailemaan taideteoksia.Tyttö maalailee omassa huoneessaan ja poika minun kanssani ruokapöydän äärellä.
Suunnittelen tässä parhaillaan joulupöydän antimia. Ei olla aiemmin vietetty kotona joulua ja nyt saankin ekaa kertaa väkertää kaiken itse (apuvoimien kanssa). Netistä olen etsiskellyt reseptejä ja osan muuntelen itse esimerkki reseptejä käytäen.
Uutuutena täällä halutaan bataatti laatikkoa. Ja sen ohjeen nappasin jostain jo aiemmin:
Jälkkäriksi meinaan tehdä LuumuRahka hyydykekakun. Jonka reseptin näette myöhemmin kuvan kera.
Karttoja iso-vaarille |
Suunnittelen tässä parhaillaan joulupöydän antimia. Ei olla aiemmin vietetty kotona joulua ja nyt saankin ekaa kertaa väkertää kaiken itse (apuvoimien kanssa). Netistä olen etsiskellyt reseptejä ja osan muuntelen itse esimerkki reseptejä käytäen.
Uutuutena täällä halutaan bataatti laatikkoa. Ja sen ohjeen nappasin jostain jo aiemmin:
Bataattilaatikko
1–1,2 kg bataatteja
2–3 dl maitoa
½ dl vehnäjauhoja
2–3 rkl siirappia
½ tl kardemummaa
½ tl kanelia
1 tl suolaa
2 rkl sitruunamehua
Pinnalle
3 rkl korppujauhoja
2 rkl voita
---
2–3 dl maitoa
½ dl vehnäjauhoja
2–3 rkl siirappia
½ tl kardemummaa
½ tl kanelia
1 tl suolaa
2 rkl sitruunamehua
Pinnalle
3 rkl korppujauhoja
2 rkl voita
---
- Kuori ja lohko bataatit. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes bataatit ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä bataattisose haaleaksi. Lisää loput aineet ja sekoita hyvin.
2. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Laita päälle muutama voinokare. Paista 150 asteessa uunin alatasolla noin 1½ tuntia.
Jälkkäriksi meinaan tehdä LuumuRahka hyydykekakun. Jonka reseptin näette myöhemmin kuvan kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti