torstai 15. joulukuuta 2011

Jouluisia herkkuja

Nyt kun en juuri viitsi kuvata kotimme joulutunnelmaa (laatikkomerta ja sotkua) enkä viitsi jokaista sisustus suunnitelmaanikaan kertoa niin keskityn vaikka muutaman postauksen ajaksi joulu herkkujen resepteihin.

Esimerkiksi joulukarkithan on oiva lahja jollekkin tutulle joka niitä uskaltaa maistaa. Vielä kun pakkaa kauniisti purkkiin ja laittaa hauhan ympärille niin se on siinä.

Tässä ohje jouluiseen "daim" karkkiin jotka voi tehdä pieniin paperivuokiin. Tällä ohjeella saat jopa 100 pikkuherkkua taiteiltua.




Ainekset:

2dl sokeria
2dl vaaleeta siirappia
2dl kuohukermaa
1dl manterirouhetta

Tee näin:

1. Sekoita sokeri, siirappi ja kuohukerma kattilassa.Paksupohjaisessa kattilassa seos ei pala niin helposti pohjaan.

2. Kiehauta välillä sekoittaen. Vähennä lämpöä, kun seos alkaa kiehua, mutta anna sen edelleen kiehua hiljalleen.

3.Anna kiehua noin 20-45 minuuttia niin että taikinasta tulee sitkeää. Taikinan tulee muuttua vaaleasta ruskeaksi.

4. Jos käytät apunasi lämpömittaria tulee sen näyttää 122 °C-130 °C jolloin seos on valmista..
Taikinasta tulee 122 °C asteessa  melko pehmeä, 125 °C kovaa pinnalta, mutta pehmeää sisältä ja korkeammissa lämpötiloissa karkista tulee aina vaan kovempi valmiina. Ilman lämpömittaria voi kokeilla laittaa palan taikinaa kylmän veden alle ja katsoa kovettuuko se niin että siitä pystyy helposti muotoilla pallon.

5. Kun seos on valmis niin lisää manteli tai pähkinärouhe sekaa ja sekoita.
 
6. Nyt taikina on valmista ja se tulee jakaa tasaisesti pikku riikkisiin vuokiin. Sitä ennen kannattaa ehkä kaataa taikina jolonkin kannuun josta sitä on helppo kaataa. Ja pikku vuuat voi vaikka laittaa syvälle lautaselle jotta ne pysyisivät paremmin pystyssä.

7. Ja lopuksi anna kovettua huoneenlämmössä tai vaikka jääkaapissa.



Melko HELPPOA JA HYVÄÄ!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti