lauantai 17. joulukuuta 2011

Joulusuklaa

Jouluhan on suklaan syöjien juhlaaikaa. Kaupasta löytyy kerrankin isoja paketteja tätä herkkua ja sehän onkin yksi tekosyy ostaa paljon suklaata kotiin.
Suklaasta voi myös helposti tehdä kotitekoista ja vaihteluakin tavalliseen reseptiin saa niin halutessaan.



Tarvitset:
200g suklaata (tummaa, vaaleeta tai ihan mitä itse haluat)
100g kookosrasvaa (voin tapaista) tai sitten ihan ruokaöljykin käy

Tee näin:
1. Sulata vesihauteessa tai mikrossa suklaa ja rasva. Sekoita kunnes seos on tasaista
2. Kaada seos pikku vuokiin ja anna kovettua

Vaihtelua suklaaseen saat lisäämällä seokseen esim. pähkinöitä, lakua, marmelaadia, vaahtokarkkeja tai ihan vain ripottelemalla päälle vaikkapa strösseleitä. Oikeastaan vain mielikuvitus on rajana joita omat makumieltymykset ohjaavat.

Karkkeja säilytetään mielellään viileässä suljetussa purkissa


2 kommenttia:

  1. Heippa Laura,
    onpas täällä paljon kivoja leipomuksia ja reseptejä!

    Nappaan parit talteen;)

    Ihanaa joulun aikaa sinulle! :)

    VastaaPoista
  2. Nappaa ihmeessä : )
    Ja täällä ne säilyy tallessa. Itsellenikin tämä blogi on tavallaan sellanen "reseptipankki".

    Kiva kun kävit ja tervetuloa uudestaan : )

    VastaaPoista